Starta webbshop

shutterstock_228623080
Har du ett företag som säljer saker och en webbsida, så kan det vara ide att starta en webbshop för att nå ut till en bredare publik och en större marknad. Är du ingen programmerare och webbdesigner själv, så finns det hjälp att få hos någon firma som håller på med webbdeisgn. Du kan också hitta färdiga e-handels lösningar eller skapa butik på sajter som tex Tradera och Etsy.

Betalnings biten är viktig och du bör kunna erbjuda någon form av säker betalning hos någon av de kända aktörerna, helst flera olika sätt, då du annars riskerar att förlora kunder. Som mellanhand mellan dig och kund kan du använda dig av en så kallad betalväxel, som kan erbjuda flera typer av betalsätt. Exempel på dessa är Payson, Klarna, Nets och Payex.

De varor du säljer måste finnas representerade på din sida och kontinuerligt uppdateras om varan går ur lager eller någon nyhet dyker upp. Vissa butiker har vissa saker i lager och beställer sedan hem andra då kund handlar för att slippa lagerhållning. Dock lika viktigt att hålla koll på om varan fortfarande finns hos leverantör i så fall.

Det viktigaste av allt är att nå ut och göra reklam för din webbutik. Du kan annonsera både i tidningar och online. Har du en fysisk butik kan du även låta dina kunder veta att du startat en webbshop. Har du en Facebook sida för dit företag är detta ett utmärkt medium att få ut budskapet om en din butik.